Bil - trä
Bil - trä
Bil - trä

Bil - trä

Färg

Artikelnummer

TG-2000506

Lagerstatus

SLUT

99 kr

inkl. moms

Beskrivning

Fin, stilren träbil. Hålet passar bra för det lilla fingret, utan att riskera att det fastnar. Perfekt första bil för att utveckla motoriken.

Storlek: 7 x 5 x 5 cm

Ålder: från ca 6 månader

Material: FSC-certifierat trä. Leksakerna färgas genom att de tumlas i trummor med giftfri färg och körsbärskärnor. De omålade leksakerna är behandlade med ofarlig linolja. Trä är ett klassiskt och fantastiskt material för leksaker. Det stimulerar sinnena, det har struktur, ibland är det mjukt, ibland hårt. Det luktar gott. Företaget Bajo älskar trä och därför har leksakerna nästan alltid kvar en ren trädel som inte är färgad. Man använder också gärna olika träslag i samma leksak, kanske både mörka och ljusa.

Leksaken är tillverkad i den vackra bergskedjan Karpaterna i Polen av ett familjeföretag, Bajo, som funnits sedan 1993. Leksaken är designad av en skulptör och tillverkad med omsorg om varje detalj. Varje leksak granskas för hand innan den släpps iväg från fabriken. Material köps in från certifierade lokala företag som respekterar de standarder som satts upp av EU för ekologisk träproduktion.

Leksaken är CE-märkt och uppfyller alla svenska lagar och krav enligt leksaksdirektivet. Den uppfyller även de betydligt strängare krav som EkoLeko har på ohälsosamma kemikalier som är tillåtna enligt svensk lag.

Tillverkare

Namn

Ekoleko